Content strategie

Effectieve content begint met een solide contentstrategie.
Met zoveel verschillende kanalen, media, doelstellingen en doelgroepen is het gemakkelijk om het overzicht te verliezen. Een contentstrategie zorgt voor een duidelijk overzicht en focus, en zorgt ervoor dat u de beste resultaten krijgt via uw content en kanalen zoals Youtube, Instagram, Website en Facebook.

Samen met onze klanten zoeken we naar de meest effectieve manieren om hun verhaal te vertellen op basis van hun doelstellingen, uitdagingen en beschikbare budget. Een contentstrategie wordt altijd in nauwe samenwerking met de klant ontwikkeld. Het is de kennis van de klant van hun product, hun markt en de klant, in combinatie met onze expertise in content marketing, die een goede contentstrategie vormt.

Het proces van het creëren van een contentstrategie wordt altijd op maat gemaakt op basis van de behoeften van de klant, maar vaak volgen we de volgende fasen:

Fase 1 - Contentstrategie, onderzoek en voorbereiding:
In de voorbereidingsfase verzamelen en analyseren we alle beschikbare informatie op basis van interviews en gegevens uit analytische tools. We verdiepen ons zoveel mogelijk in de markt, de behoeften van de klant en de concurrenten. 

Fase 2 - Workshop inhoudelijke strategie:
Op basis van de voorbereidings- en onderzoeksfase organiseren we een workshop. In deze workshop werken we samen met de klant in een interactieve setting aan de uitdagingen, oplossingen, tone-of-voice, eerste ideeën, enz. 

Fase 3 - Inhoudelijke strategie-ontwikkeling:
In deze fase worden de strategische keuzes gemaakt op basis van alle voorgaande fases. We formuleren duidelijke doelstellingen met KPI's en per doelstelling wordt de beste strategie voor de inhoud bepaald.

Fase 4 - Content Formats:
Omdat we er sterk van overtuigd zijn dat een goede contentstrategie ook pragmatisch moet zijn, vertalen we de contentstrategie direct naar verschillende content formats. Op deze manier komt de contentstrategie tot leven en kan deze direct worden uitgevoerd.

Benieuwd wat we voor u kunnen betekenen?

info[at]voordenberg.com  |  Nieuwpoortkade 2a   |   1055 RX Amsterdam